Jika anda masih baru disini, sila masukkan email anda utk dapatkan update-update terkini setiap hari melalui email dan melanggan Pelesit Selatan blog. Percuma je!

Delivered by FeedBurner

Nova Dash 125 yang digeruni dan diharamkan di Malaysia



Nova Dash yang digeruni dan diharamkan di Malaysia. Untuk abang² moto sekarang just utk info je moto ni pernah dikeluarkan di Malaysia tapi sekejap je, sayangnya tahun 90an diharamkan sbb terlalu laju , tak sesuai dgn body kecik.. ni spesis 2 stroke setakat RXZ boleh la makan asap der.

HONDA NOVA DASH 125 RS SPEC

Bore x stroke
55,5 x 52 mm=123,5cc
Compresi ratio 7,0: 1
20,0 ps

P/s: Kalau info salah sila betulkan. Admin lupa dah hehe..

Untuk lebih banyak video menarik setiap hari sila subscribe channel youtube kami https://www.youtube.com/c/PelesitSelatan dan layari juga blog kami di http://pelesitselatan.blogspot.com

3 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Kan honda nova dash ni diharamkan di malaysia. So soalan sya, klau bli moto honda nova dash 125 dari thailand lepas jpj x atau kene tahan dengan jpj x?
    Mohon pencerahan

    ReplyDelete
  3. Klau bleh wassap/email sya
    0176968214
    fitri7383@gmail.com

    ReplyDelete